Καλό Ταξίδι Γιατρέ μου… Καλό ταξίδι Βάσο Λυσσαρίδη!

Ο άνθρωπος του οποίου η προσωπικότητα του, είχε ξεπεράσει τα όρια του ελληνισμού. Όλη η ζωή του ταυτισμένη με την αναζήτηση της ελευθερίας των όπου γης καταπιεζομένων και αγωνιζομένων λαών. Η αγάπη του για την πατρίδα μας και τον συνάνθρωπο του, ήταν τεράστια. Το ήθος, η συνέπεια, η συναίσθηση ευθύνης και η πολιτική ευθυκρισία του θα συνεχίσουν να επηρεάζουν επί πολλές δεκαετίες τον ρου της Ιστορίας της Κύπρου μας.

Πέρασες ολομόναχος, μέσα απο κάμπους έρημους και αφιλόξενα βουνά, μέσα απο θάλασσες φουρτουνιασμένες με ουρανούς αφέγγαρους και μονοπάτια χάραξες πολλά. Μα τώρα που φεύγεις τα μονοπάτια γίνονται δρόμοι, δρόμοι για να τους ακολουθήσουμε εμείς που σε πιστέψαμε, εμείς που μας έκανες να σ’ αγαπήσουμε, εμείς που μας έκανες να αγαπήσουμε τις ιδέες και τα οράματα σου, την πατρίδα και τον συνάθρωπο μας.

Δυστυχώς, για όλους εμάς, έφυγες πριν από λίγο από τη ζωή, πλήρης ημερών, όπου ξεκίνησες για το μεγάλο ταξίδι… Έφυγες με τον καημό της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Έφυγες, αλλά η παρακαταθήκη που αφήνεις για όλους μας είναι ανεκτίμητη.

Καλό ταξίδι στον ιδρυτή μας, στον σύντροφό και συναγωνιστή μας, στο μεγάλο και άξιο ηγέτη μας, στον αγνό ιδεολόγο, στον πατριώτη, στον μαχητή, στον οραματιστή, στον Γιατρό μας! Καλό ταξίδι στο φως το αληθινό Βάσο Λυσσαρίδη! Απόψε, θα σε περιμένει η αγκαλιά της αγαπημένης σου Βαρβάρας που έφυγε από κοντά σου πριν δύο χρόνια!

Γιατρέ μου, καλό σου ταξίδι… Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου μέχρι την τελική δικαίωση! Αιώνια να είναι πάντα η μνήμη σου!

26 Απριλίου 2021