Οι τράπεζες οφείλουν να δώσουν παράταση στην αναστολή των δόσεων.
Τα  περιοριστικά μέτρα για την μείωση εξάπλωσης της πανδημίας από τον Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα, καθώς και το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχθεί η τουριστική βιομηχανία, έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.
Συνεπεία αυτού, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων αφού με την λήξη της περιόδου αναστολής των δόσεων  είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν από τον Ιανουάριο, κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, αφού τραπεζικά ιδρύματα αρνούνται να δώσουν άλλη παράταση για αναστολή των δόσεων.
Θεωρούμε λοιπόν, απαράδεκτη και άνιση αυτή τους την στάση, αφενός λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων, αφετέρου δε, λόγω της χειμερινής περιόδου που διανύουμε, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και δεν υπάρχει η δυνατότητα των επιχειρήσεων να καταβάλουν δόσεις.
Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση όπως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε, να εξευρεθεί λύση στην  αναστολή των πληρωμών των δόσεων δανείων από επιχειρήσεις και για νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τους κλάδους που πλήττονται από την κρίση λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19 και να ενεργοποιήσει αμέσως μέτρα που θα δώσουν ανάσες ζωής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
04 Ιανουαρίου 2021