Σημαντική η υπάρξη ενός ταχύπλοου σκάφος με όλο τον απαιτουμενο εξοπλισμό που υπάρχει στα ασθενοφόρα.

Αναφορικά με το τελευταίο πολύ σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ακάμα και όταν τετράτροχη μοτοσυκλέτα έπεσε σε γκρεμό, αλλά και σε σχέση με παρόμοια προηγούμενα ατυχήματα στην συγκεκριμένη περιοχή ,υπάρχει έντονη ανησυχία ως προς τον τρόπο διάσωσης τους, αλλά και για τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την παραλαβή των πολυτραυματίων.
Η ιδιομορφία της ευρύτερης περιοχής της χερσόνησου του Ακάμα, σε συνδυασμό με την αυξημένη επισκεψιμότητα που υπάρχει κυρίως κατά του καλοκαιρινούς μήνες, αυξάνουν τις πιθανότητες για ατυχήματα τόσο στην θάλασσα.
Συγκεκριμένα με βάση επίσημων στοιχείων του Τμήματος Δασών και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, κατά το 2017 επισκέφθηκαν τον Ακάμα 800.000 τουρίστες. Άρα πολύ εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος.
Ως εκ τούτου, η μεταφορά πολυτραυματιών μετα από σοβαρά ατυχήματα (ειδικά όταν είναι από την πλευρά της θάλασσας) καθώς και ο χρόνος και ο τρόπος της διακομιδής για την παραλαβή των τραυματιών, είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος που θα πρέπει να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.
Προς τον σκοπό αυτό, κρίνεται σημαντικό να υπάρχει ένα ταχύπλοο σκάφος που θα είναι εξολισμένο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (εξοπλισμός που υπάρχει σε ασθενοφόρα) και το οποίο ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί για τις ανάγκες της περιοχής. Αναμφίβολα η υποστήριξη που παρέχει, μέχρι σήμερα, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομίας του Λατσιού είναι σημαντική, παρόλα αυτά επιβάλλεται η αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων με πολύ πιο αναβαθμισμένα μέσα διάσωσης.
Ως εκ τούτου, καλείται το Αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώσει το Σώμα της Βουλής για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

28 Σεπτεμβρίου 2020