Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με την μεταφορά ασθενών από την περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς στην μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα πιο κάτω:
Στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς μέχρι και τον Πύργο Τυλληρίας υπάρχουν σήμερα αρκετοί ασθενείς οι οποίοι μεταβαίνουν κάθε δύο μέρες στην Πόλη της Πάφου για να προβούν στην διαδικασία της αιμοκάθαρσης.
Να αναφέρω εδώ με βάση ενημέρωσης που είχα από τον αρμόδιο ιατρό, οι ασθενείς αυτοί αναμένεται ότι θα διπλασιαστούν τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό ουσιαστικά δημιουργεί σοβαρή ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς, όσο και στα συγγενικά τους πρόσωπα που τους μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και αναμένουν μερικές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η αιμοκάθαρση τους για να τους μεταφέρουν ξανά στο σπίτι τους.
Με βάση αυτά θα ήταν σημαντικό, αν το Υπουργείο σας, οργάνωνε και τοποθετούσε λεωφορείο το οποίο να μεταφέρει τους ασθενείς αυτούς. Ως εκ τούτου κύριε Υπουργέ, θα παρακαλούσα θερμά όπως και συνεννόηση και με τον ΟΚΥπΥ, δώσετε οδηγίες για ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Μυριάνθους
Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ
Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

22 Σεπτεμβρίου 2020