Οι κάτοικοι των κοινοτήτων της Περιφέρειας Στρουμπιού, ζητούν τη συνέχιση λειτουργίας υποκαταστήματος Ελληνικής Τράπεζας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη μας ανησυχία σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν τη λειτουργία του υποκαταστήματος που έχει η Ελληνική Τράπεζα στην Κοινότητα Στρουμπιού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, το υποκατάστημα υπάρχει στο Στρουμπί, εδώ και λίγες ημέρες, λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και κάθε Πέμπτη. Σημειώνεται ότι, ενώ το υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στο Στρουμπί εξυπηρετεί μια σειρά άλλων απομακρυσμένων κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, εντούτοις, με αυτή την ενέργεια της Τράπεζας, θα ταλαιπωρούνται καθημερινά οι κάτοικοι – πελάτες της Τράπεζας – της ευρύτερης περιοχής, αφού για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μεταβαίνουν είτε στην Πόλη Χρυσοχούς, είτε στην Πάφο.
Δυστυχώς το ξεπούλημα του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που όφειλε η τράπεζα να είχε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες που ζουν στις αγροτικές περιοχές και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε ανάπτυξη έχει απομείνει.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να εξασκήσει εκείνες τις πιέσεις προς την Ελληνική Τράπεζα ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί τα υποκαταστήματα στις κοινότητες που έχει αναλάβει από τον Συνεργατισμό και ιδιαίτερα όταν αυτά τα υποκαταστήματα εξυπηρετούν ολόκληρές περιοχές όπως το υποκατάστημα της Τράπεζας στο Στρουμπί το οποίο είναι καίριας σημασίας αφού εξυπηρετεί τις είκοσι κοινότητες περιοχή.

03 Ιουνίου 2020