Εδώ και ένα (!!!) χρόνο, δεν έγινε καμία ενέργεια από την Τοπική Αρχή.

Αναφορικά με την αποκοπή και το ξερίζωμα τόσων δέντρων (αιωνόβιων και μη) στο Πάρκο Ήβης Μαλιώτου από τον Δήμο Πάφου, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στο φυσικό περιβάλλον της πόλης μας.

Διερωτόμαστε ποιος από όλους αυτούς τους άρχοντες της Πάφου θα λογοδοτήσει απέναντι στις επόμενες γενιές, αφού το αστικό πράσινο που έχει απομείνει εντός των δημοτικών ορίων της πόλης μας έχει περιοριστεί σε επικίνδυνο βαθμό και τείνει να εξαφανιστεί. Ναι μεν υπάρχει ανάγκη για την καθαριότητα της πόλης μας, αλλά αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο Πάφου, κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτική είναι, αφού παρατηρείται ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος σχεδιασμού, αφού η περίπτωση αποκοπής τόσων δέντρων θα μπορούσε να αποφευχθεί εντάσσοντας την υφιστάμενη χλωρίδα στους όλους σχεδιασμούς του Δήμου.

Ως εκ τούτου, καταδικάζουμε απερίφραστα την καταστροφή του αστικού πρασίνου στην πόλη μας και γενικότερα την επιπολαιότητα με την οποία ο Δήμος Πάφου αντιμετωπίζει όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Και είναι πάρα πολλά.

18 Φεβρουαρίου 2020